Skip to main content

De culinaire droom die Antalya heet

By 6 augustus 2018oktober 18th, 2018Antalya

Antalya is de snelst groeiende stad van Turkije. Toeristen van over de hele wereld hebben de geweldige mix van mooie stranden en traditionele Turkse cultuur ondertussen ontdekt.

De stad ligt aan de gelijknamige baai en telt bijna 700.000 inwoners. Na de jaren ’80 van de vorige eeuw, toen het toerisme enorm opkwam in Turkije, is Antalya van een kleine provinciestad uitgegroeid tot de toeristische hub die het vandaag de dag is. Omgeven door het indrukwekkende Taurus gebergte en aan de zee ingesloten door stranden en spectaculaire 12 meter hoge kliffen, is het te begrijpen waarom het zo populair is geworden. Naast de schoonheid van de natuur is er ook veel te doen in de stad, net zoals in de provincie Antalya.

Antalya is een moderne internationale stad waar je alles vindt op culinair gebied. Alle keukens zijn er vertegenwoordigd. Je moet zeker een keer de Turkse keuken proberen. Het mooie in Antalya is dineren in de diverse sferen. Er zijn restaurants op de kliffen die prachtige uitzichten hebben over de Middellandse Zee, of u dineert in de Antalya Kaleici waar u de Romeinse tijd proeft. U kunt ook gezellig in de oude haven eten met de ondergaande zon op de achtergrond.