Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Elektrische vliegtuigen openen gerenoveerde baan Maastricht Aachen Airport

By 30 juni 2023juli 17th, 2023Nieuws

Twee elektrische Pipistrel vliegtuigen van de Fachhochschule Aachen openden vanmiddag om 17.00 uur de gerenoveerde start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport. Aan boord de Beekse burgemeester Christine van Basten-Bodin. Vanuit vliegveld Aachen-Merzbrück ontving zij eerder groen licht van Provincie directeur Diederik Timmer en Schiphol International directeur Kjell Kloosterziel om als eerste te landen op luchthaven in haar gemeente.

Vakantieverkeer

In het bijzijn van klanten, gebruikers van de luchthaven, medewerkers en andere genodigden trapte luchthavendirecteur Jos Roeven tijdens de feestelijke opening de toekomst van zijn luchthaven af: ‘Morgen vallen we meteen midden in het zomerseizoen voor de passagiers. Ryanair vliegt 12 keer per week naar 6 verschillende bestemmingen en Corendon 18 keer per week naar 7 verschillende bestemmingen, met name rond de Middellandse Zee’ vertelt Jos Roeven.

Vracht

‘Ook de vracht start meteen 1 juli weer op. Met nu in totaal 11 vluchten per week van o.a. Turkish Cargo. Royal Jordanian, Qatar en Emirates.’ De luchthavendirecteur heeft allesbehalve stil gezeten tijdens de acht weken durende baanrenovatie. Beurs- en klantbezoeken moeten ervoor zorgen dat de vracht die dit jaar moeilijk op gang kwam in de tweede helft van 2023 weer een stijgende lijn laat zien.

Toekomst

‘Onze baan is er klaar voor, onze medewerkers zijn er klaar voor, Maastricht Aachen Airport is er klaar voor en nog belangrijker: onze klanten zijn er klaar voor!’ deelt Roeven het enthousiasme van het team. ‘Klaar om aan te pakken en om op de ingeslagen weg verder te gaan. Waarbij we laten zien dat we als luchthaven kunnen floreren én een goede buur kunnen zijn. Dat betekent verder investeren in hinderbeperkende maatregelen én verduurzaming van onze activiteiten. Maar ook groei. In volumes en vliegbewegingen. Natuurlijk met stillere en schonere vliegtuigen. En investeren in de relatie met de omwonenden en andere belanghebbenden. Wij hebben ontzettend veel zin om samen met onze nieuwe partner Royal Schiphol Group het beste uit onszelf te halen en het beste uit onze luchthaven te halen.’

Openingsweekend

‘Maar nu eerst nog even feest voor de drukte losbarst. Morgenochtend om 4 uur staan de eerste passagiers bij de check in. Maar zaterdag én zondagmiddag nodigen we iedereen uit in het JetCenter. Daar heb je een fantastisch uitzicht op de baan én op de verschillende elektrische vluchten van de Pipistrel.’

Mét passagier aan boord, want onder omwonenden en medewerkers zijn een aantal testvluchten verloot.

Daarnaast kun je in de hangaar van het JetCenter het elektrische vliegtuig ook van dichtbij bewonderen, terug in de tijd gaan met een foto expo van 78 jaar Maastricht Aachen Airport en in gesprek met de wetenschappers van de Fahchochschule Aachen over de mogelijkheden op het gebied van duurzame mobiliteit.

Meer informatie over het openingsweekend vind je op de socials en website van de luchthaven: Openingsweekend – Maastricht Aachen Airport