Coronavirus

Momenteel gaat vliegen vanaf onze luchthaven iets anders dan je misschien gewend bent:

Lees hier alle belangrijke informatie over het Coronavirus en Maastricht Aachen Airport. Klik hier.

Coronavirus

Will you be traveling by plane soon? Then prepare yourself properly. Things are different than you might be used to. Read all important information about the Coronavirus and Maastricht Aachen Airport here. Click here

Coronavirus

Reisen Sie demnächst mit dem Flugzeug? Dann bereiten Sie sich gut vor. Es wird anders sein, als Sie es vielleicht gewohnt sind. Lesen Sie hier alle wichtigen Informationen zum Coronavirus und Maastricht Aachen Airport.

Le Coronavirus

Voler actuellement de notre aéroport est être différentes de ce à quoi vous êtes habitué:

Lisez toutes les informations importantes sur le coronavirus et Maastricht Aachen Airport ici. Cliquer ici.

Ilyushin 62 bezoekt Maastricht Aachen Airport

By 24 maart 2021 maart 29th, 2021 Nieuws, Omwonenden

Donderdag bezoekt een bijzonder vliegtuig Maastricht Aachen Airport. De ILYUSHIN IL-62M landt donderdag naar verwachting om 16.00 uur en vertrekt vrijdagochtend naar Myanmar.

Van dit type toestel zijn er slechts twee ter wereld. Het is dan ook zeer uitzonderlijk dat dit toestel de luchthaven deze week zelfs twee keer bezoekt.

De Il-62 wordt aangedreven door vier motoren achter op de romp. Er zijn slechts 3 type vliegtuigen die deze motorconfiguratie gebruiken. Hierdoor is de achterzijde van het toestel erg zwaar. Een uitschuifbaar wieltje aan de achterzijde van het toestel voorkomt dat het toestel achterover kiept als het aan de grond staat.

Ook bijzonder is dat het met een ingetrokken landingsgestel kan landen. De romp is namelijk extra verstevigd en voorzien van een ‘onderhuidse ski’ die door het midden van het toestel loopt.

De Ilyushin Il-62 vliegt voornamelijk in de voormalige Sovjet-Unie, Cuba, Libië, Noord-Korea en Gambia. Daarnaast wordt het toestel ook door verschillende luchtmachten en regeringen gebruikt als VIP-toestel.

Vliegtuigliefhebbers kunnen hun hart ophalen a.s. donderdag, want naast de Ilyushin 62 landt naar verwachting om 15.30 uur ook een Ilyushin 76. Ook deze vertrekt een dag later met aan boord medische apparatuur. Eindbestemming: Nepal.

Sinds de coronacrisis is het aantal humanitaire transporten via Maastricht Aachen Airport toegenomen. Vorig jaar vonden er 6 humanitaire vluchten plaats vanaf de luchthaven. De vlucht a.s. donderdag is de eerste dit jaar.