Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Limburgs Museum landt op Maastricht Aachen Airport

By 14 maart 2023Nieuws

MAAS INSPIREERT INTERNATIONALE REIZIGERS

‘De Limburgers heten u welkom’, staat er op borden langs de snelweg. Om vliegreizigers met dezelfde gastvrije schwung te ontvangen, hebben het Limburgs Museum en Maastricht Aachen Airport nu de handen ineengeslagen. Vanaf nu is op de luchthaven de video-installatie Levensstroom te zien, gemaakt door filmer en kunstenaar Rob Hodselmans.

ZWEMMEN IN DE MAAS

Levensstroom is een poëtische ode aan de Maas. Kunstenaar Rob Hodselmans (1967) maakte de video-installatie speciaal voor het Limburgs Museum. Hij toont zijn vader en dochter zwemmend in de Maas tussen zijn geboorteplek Belfeld en zijn woonplaats Venlo. ‘Ik wilde laten zien hoe het leven doorgegeven wordt,’ zegt Hodselmans, ‘en hoe belangrijk de Maas is. Voor mij is die rivier een levensader; zoals het bloed door mijn lijf stroomt, zo stroomt de Maas door mijn streek.’ De video-installatie was eerder te zien in de tentoonstelling Machtige Maas in het Limburgs Museum in Venlo, en op locatie in Amsterdam.

VLEUGELS UITSPREIDEN

Het Limburgs Museum duidt het verleden, toont het heden en schetst de toekomst. Dat doet het museum niet alleen binnen de muren van het iconische museumgebouw in Venlo, maar ook op locatie. ‘Wij willen zoveel mogelijk mensen met Limburgse verhalen inspireren,’ zegt museumdirecteur Bert Mennings. ‘Daar past zo’n internationale plek als Maastricht Aachen Airport in het hart van de Euregio fantastisch bij. Met het ontroerende werk Levensstroom planten we het zaadje van de heimwee, om terug te keren naar Limburg.’

MAASTRICHT AACHEN AIRPORT

Als Europese toegangspoort van Limburg is Maastricht Aachen Airport een belangrijke locatie voor de hele regio. En dat is andersom net zo vertelt Jos Roeven, ceo van de Limburgse luchthaven: ‘Onze partners in de regio leveren een belangrijke bijdrage aan ons succes. We zijn dan ook trots dat we die regionale samenwerking nu uit kunnen breiden in de culturele sector. En wat past dan beter dan een kunstwerk over de Maas? Want zoals de Maas de verschillende delen van Limburg verbindt, verbinden wij Limburg met de verschillende delen van de wereld.’

De video-installatie Levensstroom is tot eind oktober 2023 te zien in de businesslounge van het vliegveld. Deze businesslounge bevindt zich achter de securitycontrole in de vertrekhal en is toegankelijk voorafgaand aan iedere vertrekkende passagiersvlucht voor passagiers met een geldig vliegticket.