Coronavirus

Momenteel gaat vliegen vanaf onze luchthaven iets anders dan je misschien gewend bent:

Lees hier alle belangrijke informatie over het Coronavirus en Maastricht Aachen Airport. Klik hier.

Coronavirus

Will you be traveling by plane soon? Then prepare yourself properly. Things are different than you might be used to. Read all important information about the Coronavirus and Maastricht Aachen Airport here. Click here

Coronavirus

Reisen Sie demnächst mit dem Flugzeug? Dann bereiten Sie sich gut vor. Es wird anders sein, als Sie es vielleicht gewohnt sind. Lesen Sie hier alle wichtigen Informationen zum Coronavirus und Maastricht Aachen Airport.

Le Coronavirus

Voler actuellement de notre aéroport est être différentes de ce à quoi vous êtes habitué:

Lisez toutes les informations importantes sur le coronavirus et Maastricht Aachen Airport ici. Cliquer ici.

Motorbrand B747-400

By 21 februari 2021 Nieuws

Zaterdagmiddag vertrok om 16.11 uur een Boeing type 747 400 van Maastricht Aachen Airport in zuidelijke richting. Het toestel met aan boord algemene vracht en pharmaceuticals was onderweg naar New York. Enkele seconden nadat het toestel was vertrokken, constateerden de luchtverkeersleiding een motorbrand en informeerden de piloten van het toestel. Zij hebben daarop de betreffende motor uitgeschakeld en een noodsignaal uitgezonden.

De piloot heeft daaropvolgend besloten de vlucht af te breken en te landen op de luchthaven van Luik. De keuze om niet terug te keren naar Maastricht Aachen Airport maar op Luik te landen heeft te maken met de baanlengte. De landingsbaan in Luik is langer, waardoor een toestel, relatief zwaar door de hoeveelheid brandstof aan boord, meer ruimte heeft om veilig te landen.

We begrijpen dat mensen geschrokken zijn en betreuren dat dit is gebeurd. Onze aandacht gaat nu allereerst uit naar de direct betrokkenen van dit incident. We proberen momenteel in contact te komen met de mevrouw en ouders van de jongen die gisteren verwondingen opliepen. Daarnaast organiseren we volgende week een informatiebijeenkomst voor de mensen uit de getroffen wijk, waarin we zover mogelijk toelichten wat er is gebeurd en mensen vragen kunnen stellen of hun zorgen kunnen uiten. Een uitnodiging hiervoor volgt. Ook kunnen mensen hun vragen nu al per mail aan ons stellen: info@maa.nl.

Wat er exact is gebeurd waardoor de motorbrand ontstond is op dit moment nog niet duidelijk. De Onderzoeksraad voor Veiligheid en Luchtvaartpolitie doen hier onderzoek naar, waaraan wij en de luchtvaartmaatschappij onze volledige medewerking verlenen. Wij willen deze onderzoeken afwachten en willen niet op de resultaten vooruitlopen door te speculeren. Daar is nu niemand mee geholpen.

De Veiligheidsregio roept op: ‘Laat brokstukken liggen. Dat is een verzoek van de politie. Als u een brokstuk gevonden heeft, meldt u dit via +31 43 808 00 06. De schade meldt u bij uw verzekeringsmaatschappij.’