Skip to main content

Paarden vanuit Koeweit op vakantie in Nederland

By 12 april 2022Nieuws

Vrijdagochtend landde vlucht QR8854 van Qatar Airways op Maastricht Aachen Airport met een bijzondere passagierslijst. Maar liefst 39 paarden waren aan boord van de Boeing 777 en zetten omstreeks 10.00 uur voet aan Limburgse bodem.

Na een kort verblijf in het dierenhotel van Maastricht Aachen Airport vervolgden de paarden hun weg naar het Brabantse Horse E.T.

Te warm in Koeweit
De paarden vliegen vanuit Koeweit naar Europa omdat de zomermaanden in Koeweit te warm zijn om de paarden te berijden. In Europa zijn de temperaturen aangenamer en dus meer geschikt om in beweging te blijven en getraind te worden. Zo treden er minder blessures op en blijven de paarden in vorm.

Prettige afhandeling
Marjolijn Verhoeve, Horse E.T. : ‘15 jaar geleden hebben wij ons eerste paardentransport uitgevoerd via Maastricht Aachen Airport. Sindsdien doen we niet anders. De afhandeling op Maastricht Aachen Airport gaat snel en de faciliteiten voor de paarden op de luchthaven zijn van hoog niveau. Dat maakt de keuze voor Maastricht Aachen Airport een gemakkelijke.

Bijzonder, maar niet uniek
Maastricht Aachen Airport ontvangt met regelmaat paardentransporten. Zo verwachten we de komende periode paardentransporten uit onder andere Argentinië en Jordanië.