Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Parkeergelegenheid Maastricht Aachen Airport meer dan verdubbelt

By 1 februari 2024Nieuws

Maastricht Aachen Airport start deze week met de aanleg van een extra parkeerplaats (P2) ten zuiden van de passagiersterminal. Met de aanleg van deze nieuwe parkeerplaats breidt de luchthaven de parkeercapaciteit voor passagiers uit van 900 naar meer dan 2500 parkeerplekken. De luchthaven verwacht de parkeerplaats voor 1 juni klaar te hebben.

Parkeerplaats P2 heeft voldoende capaciteit om de passagiers van Corendon net als andere jaren gratis te laten parkeren. P2 ligt op 10 minuten loopafstand van de passagiersterminal. Passagiers kunnen gebruik maken van de Kiss & Ride voor het in- en uit laten stappen van medereizigers met de bagage. Daarnaast rijdt er op gezette tijden een shuttlebus tussen P2 en de passagiersterminal.

Tegelijkertijd met P2 wordt ook parkeerterrein P1 uitgerust met een parkeersysteem met kentekenherkenning.

Op een later moment volgen aanpassingen aan de Vliegveldweg om de verkeersveiligheid te vergroten. Dit is onderdeel van een grootschalige herinrichting van de Vliegveldweg en de aansluitingen naar de luchthaven.