Skip to main content

Passagiersterminal Maastricht Aachen Airport geopend

By 31 januari 2019Nieuws

Maandag 28 januari opende gedeputeerde Joost van den Akker samen met Christine van Basten (burgemeester gemeente Beek), Ismail Durmaz (exploitant TCGI) en Atilay Uslu (Corendon) de geheel gerenoveerde passagiersterminal van Maastricht Aachen Airport.

Jos Roeven, directeur van Maastricht Aachen Airport benoemde het Limburgse karakter van de luchthaven: ‘We zijn een luchthaven van nationale betekenis, maar we zijn en blijven een Limburgse luchthaven. Van en voor de Limburgers.’ Dat ‘Limburgse’ zie je ook terug in de terminal. Voorbijgangers richting het zuiden zien ’s avonds de Servaasbrug en richting het noorden het Limburgse heuvellandschap.

Maastricht Aachen Airport is de eerste Boutique luchthaven van Europa, waar de voordelen van een kleine luchthaven volledig tot hun recht komen. ‘Mensen voelen zich hier thuis. ‘Onger os’ zoals we dat in Limburg zeggen’, aldus Jos Roeven.

Jos Roeven bedankte onder andere Corendon voor hun vertrouwen in de Limburgse luchthaven. Dankzij hen zag MAA de passagiersaantallen hard groeien.
Voor de komende periode staan er nog meer projecten klaar om gerealiseerd te worden. Zo wordt waarschijnlijk dit jaar gestart met de bouw van het hotel, komt er een nieuwe cargoterminal aan de Oostzijde van de luchthaven, ondergaat het voorterrein een metamorfose en wordt de parkeercapaciteit blijvend uitgebreid.

‘Volgend jaar viert MAA haar 75 jarig bestaan. En we kijken vol vertrouwen uit naar de volgende 75 jaar!’ Aldus Jos Roeven.