Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Platform vliegschool in gebruik als parkeerterrein vliegtuigen

By 12 november 2020Nieuws, Omwonenden

Naar verwachting neemt Samco deze maand het terrein ten Oosten van de luchthaven tijdelijk in gebruik voor het stallen van vliegtuigen. Dit zijn voornamelijk toestellen die als gevolg van de coronacrisis nu voor langere tijd aan de grond staan. Hiervoor gebruikt het onderhoudsbedrijf het voormalige platform van de vliegschool.

Wereldwijd staan er duizenden vliegtuigen aan de grond door inreisverboden en een verminderde vraag naar vliegreizen door het Covid-19 virus. Hierdoor zijn vliegtuigmaatschappijen genoodzaakt hun vliegtuigen ergens te parkeren. Samco bood die mogelijkheid al beperkt aan, maar loopt nu tegen een capaciteitsprobleem aan waarvoor dit terrein een oplossing biedt.

Het platform is van oudsher officieel luchthaventerrein, al werd het niet meer gebruikt door de luchthaven zelf. Er komt een vaste doorgang naar het terrein dat volledig omheind en afgesloten wordt. Voor de beveiliging van het terrein en de vliegtuigen worden beveiligingscamera’s en lampen op maximaal 5 meter hoogte gericht op de toestellen.

Bij Samco werken tussen de 250 en 300 mensen, die voornamelijk onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren aan vliegtuigen. Het terrein wordt alleen gebruikt voor het parkeren van vliegtuigen. Onderhoud wordt uitgevoerd in hun eigen hangaar. Dit met uitzondering van minimale onderhoudswerkzaamheden zoals het draaien van de wielen en het plaatsen van luchtontvochtigers. De vliegtuigen worden middels pushback trucks van en naar het terrein gebracht.

Samco wacht momenteel op het laatste akkoord van de verantwoordelijke instanties. Zodra dit er is, worden meteen de eerste vliegtuigen geparkeerd. Naar verwachting huurt Samco het terrein tot en met maart, met een optie tot verlenging van maximaal een half jaar van vastgoedbedrijf Land Development Aviation Valley Maastricht.