Coronavirus

Momenteel gaat vliegen vanaf onze luchthaven iets anders dan je misschien gewend bent:

Lees hier alle belangrijke informatie over het Coronavirus en Maastricht Aachen Airport. Klik hier.

Coronavirus

Will you be traveling by plane soon? Then prepare yourself properly. Things are different than you might be used to. Read all important information about the Coronavirus and Maastricht Aachen Airport here. Click here

Coronavirus

Reisen Sie demnächst mit dem Flugzeug? Dann bereiten Sie sich gut vor. Es wird anders sein, als Sie es vielleicht gewohnt sind. Lesen Sie hier alle wichtigen Informationen zum Coronavirus und Maastricht Aachen Airport.

Le Coronavirus

Voler actuellement de notre aéroport est être différentes de ce à quoi vous êtes habitué:

Lisez toutes les informations importantes sur le coronavirus et Maastricht Aachen Airport ici. Cliquer ici.

Qatar voert chartervluchten uit van Hong Kong naar Maastricht Aachen Airport

By 16 september 2019 september 17th, 2019 Geen categorie, Nieuws

Maastricht Airport, 15 september 2019 – Vandaag landde de eerste chartervlucht van Qatar Airways Cargo op Maastricht Aachen Airport met aan boord e-commerce goederen voor de Nederlandse en Europese markt. Deze vlucht is de eerste in een reeks van gezamenlijke charters door Easy Speed Hong Kong en Worldtech Nederland die worden uitgevoerd door Qatar Airways Cargo.

Worldtech Nederland is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in (Chinese) e-commerce. Door een kernhub op te zetten voor overslagpunten over de hele wereld, willen zij de logistiek rondom e-commerce verder verbeteren. ‘Wij zien Maastricht als hart van Europa. En met (extra) chartervluchten bieden wij een logistieke oplossing voor de piek in e-commerce vracht in het hoogseizoen. Maastricht Aachen Airport biedt ons veel gemak bij het snel afhandelen van de vracht: 3 uur nadat de vracht is geland, is deze al ‘op de weg’ naar de eindklant. Die snelheid is essentieel bij e-commerce goederen’.

Easy Speed en Worldtech zijn van plan een reeks chartervluchten op Maastricht Aachen Airport uit te voeren. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777 van Qatar Airways Cargo. Per vlucht kan ongeveer 100 ton aan vracht mee in het toestel.

‘Limburg staat natuurlijk bekend als e-commerce regio. Door de goede multimodale verbindingen en de ligging in het centrum van een enorme consumentenmarkt. Dat wij als luchthaven hier nu ook onze rol in kunnen pakken is een echte aanvulling op onze bedrijfsactiviteiten, vertelt Jos Roeven, directeur van Maastricht Aachen Airport. ‘Wij hopen natuurlijk van harte dat deze serie vluchten naar wens verloopt voor alle partijen en aanleiding biedt voor een vervolg.’

Maastricht Aachen Airport is de tweede vrachtluchthaven van Nederland. Ondanks dat de hoeveelheid vracht op Nederlandse luchthavens in het eerste half jaar van dit jaar met ruim 7 procent afnam, steeg de gevlogen vracht op Maastricht Aachen Airport met ruim 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wiel Dohmen van Maastricht Aachen Airport: +31 (0)43-358 9999.