Skip to main content

Remote tower webinar Maastricht Aachen Airport


LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) organiseert dinsdag 7 juli om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst voor belanghebbenden van Maastricht Aachen Airport. In deze online informatiebijeenkomst lichten zij toe wat de verhuizing van de fysieke luchtverkeersleiding van Maastricht Aachen Airport naar Schiphol-Oost betekent. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Remote tower
De luchtverkeersleiders begeleiden dan vanuit het remote tower center op Schiphol-Oost het aankomende en vertrekkende vliegverkeer op Maastricht Aachen Airport. Hiervoor maakt LVNL gebruik van remote tower technologie. Hoe deze technologie werkt licht LVNL 7 juli verder toe.

Efficiënte dienstverlening
LVNL doet dit om ook de komende jaren de luchthavens in de regio, zoals Maastricht Aachen Airport, van efficiënte en innovatieve dienstverlening te kunnen voorzien. De innovatie van een remote tower technologie garandeert het kunnen blijven uitvoeren van luchtverkeersleiding en een kostenverlaging op de lange termijn.

Aanmelden
Op deze pagina vind je meer informatie over de remote tower operatie. Heb je een aanvullende vraag, of wil je je aanmelden voor de online informatiebijeenkomst van 7 juli, mail dan naar centralised-base@lvnl.nl.
Van te voren ontvang je dan een link waarmee je toegang krijgt tot de online bijeenkomst.