Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Simba de leeuw

Deze week is het 3 jaar geleden dat Simba de Leeuw op Maastricht Aachen Airport landde op doorreis naar Stichting Leeuw. Voor ons reden om eens te informeren hoe het met Simba is.

Een Nederlander vond Simba op een drukke markt in Bagdad in een veel te kleine kooi. De Nederlandse ambassade heeft er vervolgens voor gezorgd dat Simba in beslag werd genomen en tijdelijk in een dierentuin terecht kwam. Het heeft nog een tijd geduurd voor Simba bij ons terecht kwam, maar door vol te houden, een succesvolle crowdfunding en goede contacten in Irak is het gelukt Simba naar Nederland te brengen.

Speciaal dieet
Omdat Simba erg vermagerd was, hebben ze hem veel eten gegeven in de dierentuin in Irak. Door te weinig beweging zijn de spieren niet goed ontwikkeld en had hij eigenlijk te veel vet. Simba kreeg daarom bij Stichting Leeuw een speciaal dieet en een soort leeuwenfysiotherapie om de spieren aan te laten sterken (o.a. met behulp van de jaagsimulator). Nu is hij mooi op gewicht en is zijn spieropbouw goed.

Zuid-Afrika
Simba heeft zich erg goed aangepast en geniet in alle opzichten van het leven.
Aangezien leeuwen groepsdieren zijn, is Simba voorgesteld en met succes gekoppeld aan Stella (een leeuwin gered uit Slowakije). Simba en Stella zijn in april van dit jaar naar The Lions Foundation in Zuid-Afrika zijn verhuisd.

https://www.facebook.com/TheLionsFoundation 
https://www.facebook.com/StichtingLeeuw