Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Test full power proefdraaien proefdraaiplaats

Donderdag 30 maart voert onderhoudsbedrijf Samco omstreeks 12 uur een full power proefdraaibeurt uit met een Airbus A220-300 op de Test Run Site (proefdraaiplaats) van Maastricht Aachen Airport. Het doel van deze proefdraaibeurt is om omwonenden en andere betrokkenen het proefdraaien met vol vermogen (full power) op de Test Run Site te laten ervaren.

Provinciaal InpassingsPlan (PIP)

Momenteel bereidt de Provincie Limburg (op verzoek van Gemeente Beek en Gemeente Meerssen) een nieuwe milieuvergunning en een Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor. In de voorbereiding van deze vergunning en het PIP krijgt de provincie regelmatig vragen over (de impact van) het full power proefdraaien op de Test Run Site. Omdat de laatste proefdraaisessie op de TRS al enige tijd geleden is, is het lastig een beeld te scheppen van wat proefdraaien op deze locatie in de praktijk betekent. De Test Run Site is een deels ommuurd platform en ligt tussen de landingsbaan en de A2 in, ongeveer halverwege de landingsbaan.  

Proefdraaisessie

Donderdag voert Samco om 12 uur een proefdraaisessie uit zoals dit qua duur en locatie omschreven staat in de vergunning die nu in voorbereiding is. Tijdens de proefdraaibeurt gebruikt het onderhoudsbedrijf verschillende ‘power settings’ waarvan 4 tot 8 minuten op vol vermogen (80% en hoger), het zogenaamde ‘full power’ proefdraaien.

De proefdraaibeurt biedt omwonenden en andere betrokkenen de mogelijkheid het proefdraaien op de Test Run Site in de praktijk te ervaren. Hiervoor is de provincie in contact met een vertegenwoordiging van de omwonenden.  

Samco