Skip to main content

Trade Air verzorgt lijndienst Maastricht – Pristina (Kosovo)

By 2 juli 2021Nieuws

Vanaf morgen (3 juli) heeft Maastricht Aachen Airport een nieuwe bestemming: Kosovo. Trade Air vliegt twee maal per week naar Prishtina Airport in ieder geval voor de periode van 3 juli tot 29 oktober.

Met deze verbinding richt Trade Air zich onder andere op passagiers met hun roots in Kosovo, die zo snel hun land van herkomst kunnen bezoeken. Daarnaast is Kosovo een prachtig land voor vakantie en Pristina de moeite van bezoeken waard tijdens een stedentrip.

De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus 319. Dit is een verkorte versie van de Airbus 320 en kan tot 144 passagiers vervoeren.

‘Ondanks de voorzichtige start van de passagiersvluchten kunnen we onze passagiers toch weer een extra bestemming aanbieden vanaf Maastricht Aachen Airport. Naast Zadar en Barcelona is dit de derde nieuwe bestemming deze zomer’, aldus Jos Roeven, CEO van Maastricht Aachen Airport.

Trade Air is een luchtvaartmaatschappij met als thuishaven Zagreb in Kroatië. Gestart als cargo airline in 1994 verzorgen ze tegenwoordig ook passagiersvluchten.