Coronavirus

Momenteel gaat vliegen vanaf onze luchthaven iets anders dan je misschien gewend bent:

Lees hier alle belangrijke informatie over het Coronavirus en Maastricht Aachen Airport. Klik hier.

Coronavirus

Will you be traveling by plane soon? Then prepare yourself properly. Things are different than you might be used to. Read all important information about the Coronavirus and Maastricht Aachen Airport here. Click here

Coronavirus

Reisen Sie demnächst mit dem Flugzeug? Dann bereiten Sie sich gut vor. Es wird anders sein, als Sie es vielleicht gewohnt sind. Lesen Sie hier alle wichtigen Informationen zum Coronavirus und Maastricht Aachen Airport.

Le Coronavirus

Voler actuellement de notre aéroport est être différentes de ce à quoi vous êtes habitué:

Lisez toutes les informations importantes sur le coronavirus et Maastricht Aachen Airport ici. Cliquer ici.

Ultiem genot in Bari

By 6 augustus 2018 oktober 18th, 2018 Bari

Bari is een fantastische stad. Hier wordt verse pasta gemaakt op straat, is Sinterklaas patroonheilige en kun je shoppen tot je erbij neervalt. 

Het centrum van Bari bestaat uit twee delen, die allebei even belangrijk zijn voor het karakter van de stad. De wijk Bari Vecchia is het middeleeuwse deel dat bestaat uit kronkelige straatjes, nauwe steegjes en oude panden. Op elke straathoek is wel een eeuwenoude kerk te vinden en hier en daar komen de straatjes uit op een gezellig binnenplaatsje. De belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de basiliek van Sint Nicolaas, de kathedraal van San Sabino en het Normandische Svevokasteel, vind je in dit gedeelte van de stad.

Het nieuwe deel van Bari is het tegenovergestelde van het oude centrum. Hier vind je geen steegjes, maar brede straten die haaks op elkaar zijn aangelegd. Verdwalen is in dit deel van de stad net zo onmogelijk als direct de weg vinden in het labyrint van steegjes van Bari Vecchia. Het nieuwe Bari is een walhalla voor shopliefebbers. De Via Sparano is de belangrijkste winkelstraat in dit gebied, maar ook in de straten eromheen vind je geweldige boetieks en winkels. 

Bari ligt direct aan zee en heeft een haven met een grote bedrijvigheid. Al in de middeleeuwen werd er druk handel gedreven met het Verre Oosten en ook nu vindt er internationale handel plaats. De hoofdstad van Puglia wordt ook wel ‘de toegangspoort van Zuid-Italië’ genoemd, omdat boten uit landen als Kroatië en Albanië hier regelmatig aanmeren. Ook producten uit de directe omgeving worden in Bari verhandeld. Het graan, de groenten en druiven die in het agrarische Zuid-Italië worden verbouwd, vinden hun weg naar de markt via de handelscentra van Bari.