Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Ultiem genot in Bari

By 6 augustus 2018oktober 18th, 2018Bari

Bari is een fantastische stad. Hier wordt verse pasta gemaakt op straat, is Sinterklaas patroonheilige en kun je shoppen tot je erbij neervalt. 

Het centrum van Bari bestaat uit twee delen, die allebei even belangrijk zijn voor het karakter van de stad. De wijk Bari Vecchia is het middeleeuwse deel dat bestaat uit kronkelige straatjes, nauwe steegjes en oude panden. Op elke straathoek is wel een eeuwenoude kerk te vinden en hier en daar komen de straatjes uit op een gezellig binnenplaatsje. De belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de basiliek van Sint Nicolaas, de kathedraal van San Sabino en het Normandische Svevokasteel, vind je in dit gedeelte van de stad.

Het nieuwe deel van Bari is het tegenovergestelde van het oude centrum. Hier vind je geen steegjes, maar brede straten die haaks op elkaar zijn aangelegd. Verdwalen is in dit deel van de stad net zo onmogelijk als direct de weg vinden in het labyrint van steegjes van Bari Vecchia. Het nieuwe Bari is een walhalla voor shopliefebbers. De Via Sparano is de belangrijkste winkelstraat in dit gebied, maar ook in de straten eromheen vind je geweldige boetieks en winkels. 

Bari ligt direct aan zee en heeft een haven met een grote bedrijvigheid. Al in de middeleeuwen werd er druk handel gedreven met het Verre Oosten en ook nu vindt er internationale handel plaats. De hoofdstad van Puglia wordt ook wel ‘de toegangspoort van Zuid-Italië’ genoemd, omdat boten uit landen als Kroatië en Albanië hier regelmatig aanmeren. Ook producten uit de directe omgeving worden in Bari verhandeld. Het graan, de groenten en druiven die in het agrarische Zuid-Italië worden verbouwd, vinden hun weg naar de markt via de handelscentra van Bari.