Skip to main content

Koninklijke DC-3 Dakota bezoekt Maastricht Aachen Airport!

By 5 mei 2022Nieuws

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei bezoekt de Koninklijke DC-3 Dakota Maastricht Aachen Airport. Het 78-jaar oude vliegtuig (PH-PBA), dat onder andere heeft deelgenomen aan D-Day boven Normandië en Market Garden, wordt sinds 1998 door DDA Classic Airlines ingezet voor historische rondvluchten boven verschillende delen van Nederland.

De DC-3 Dakota is het eerste officiële Nederlandse regeringsvliegtuig. De registratie PH-PBA staat voluit voor PH-Prins Bernard Alpha. In 1946 werd het vliegtuig door Prins Bernard gekocht en een jaar later werd het vliegtuig met de registratie PH-PBA ingeschreven in het Nederlands Luchtvaartuigenregister.

Vanaf Maastricht Aachen Airport vliegt de ‘Prinses Amalia’ o.a. over het Geuldal, het Heuvelland rond Maastricht, het Drielandenpunt en de Grensstreek. Ook is er een speciale rondvlucht over de Ardennen.

Vlieg mee!

Ervaar hoe bijzonder vliegen in een DC-3 Dakota is boven het afwisselende Limburgse landschap. Op een hoogte van 1400 ft (ca 450 meter) is het uitzicht op Maastricht, pittoreske doprjes, het Geuldal, Drielandenpunt en mooie natuurgebieden op de verschillende routes adembenemend.

Klik hier om een DC-3 Dakota Experience vanaf Maastricht Aachen Airport te boeken!