Skip to main content

Voorkomen van diefstal

By 12 september 2018september 14th, 2021Voorbereid op reis

Niet iedereen op de luchthaven heeft alleen maar goede bedoelingen. Ben alert op zakkenrollers en houd je bezittingen altijd goed in de gaten. Onderstaande tips helpen je hierbij.

1. Securitycheck
Laat je handbagage pas door de scanner gaan als je ook echt aan de beurt bent. Zo voorkom je dat iemand die al langs security is, zich vergrijpt aan jouw bezittingen. Zijn je bezittingen toch opeens weg, waarschuw dan meteen iemand van de medewerkers.
2. Laat je niet afleiden
Word je aangesproken door een voorbijganger? Blijf ook dan je bezittingen in de gaten houden. Stop waardevolle spullen niet allemaal in dezelfde koffer. Een kopie van je paspoort en identiteitskaart (in een andere tas dan het origineel) is geen overbodige luxe.
3. ‘Gratis’ wifi
Op Maastricht Aachen Airport heb je de beschikking over gratis wifi. Gebruik alleen dit (beveiligde) netwerk. Zie je een ander, onbeveiligd netwerk? Dan kan het zijn dat iemand op deze manier makkelijk toegang probeert te krijgen tot je wachtwoorden en je accounts.
4. Botsing
Loopt er iemand per ongeluk tegen je aan? Controleer dan altijd even of je alles nog hebt. En stop waardevolle bezittingen veilig weg.
5. Zakkenrollers in de wachtrij
Zakkenrollers zijn als een vis in het water in drukke wachtrijen. Als je in de rij moet staan, doe dat dan met jullie tweeën. Je kunt dan op elkaar letten en maakt het zakkenrollers op deze manier een stuk moeilijker.
9. Bluetooth
Hackers en zakkenrollers gebruiken bluetooth-trackers om smartphones, laptops en tablets te vinden. Hackers proberen zo online toegang te krijgen, zakkenrollers weten op deze manier precies waar ze moeten zijn om de apparaten uit je tas te stelen. Zet je bluetooth gewoon uit op de luchthaven.