Skip to main content

Wereld record poging vandaag op Maastricht Aachen Airport

By 25 juni 2019Nieuws

Vandaag op Maastricht Aachen Airport een bijzonder ‘flitsbezoek’: Piloten Mike Roberts en Nicolas Rogers bezoeken de Limburgse luchthaven in hun poging een Guinness Wereldrecord te breken door 17 landen in 24 uur te bezoeken in een licht vliegtuig.

Nicolas Rogers: ‘Het huidige wereldrecord staat op 11 landen, maar we willen het met een aanzienlijke marge verslaan. We zijn vanochtend bij zonsopgang in Denemarken van start gegaan. Via Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en België keren we morgen in de vroege ochtend terug naar het Verenigd Koninkrijk.’

De recordpoging is naast een persoonlijke uitdaging voor de piloten, bedoeld om het vliegveld Wellesbourne te redden. Mike Roberts: ‘De luchthaven dreigt gesloten te worden door de Landlords, ondanks de pogingen van de lokale overheid om het te kopen om het huidige gebruik zeker te stellen. We willen met onze reis het gemak benadrukken waarmee General Aviation vliegtuigen Europa kunnen aandoen en het belang van General Aviation voor zowel zaken als training onder de aandacht brengen.

De vlucht landt naar verwachting vanavond tussen 19 en 21 uur op Maastricht Aachen Airport. Als alles volgens plan verloopt, wordt hier het bestaande wereldrecord verbroken. Dit wordt geëerd met een waterkanonsaluut van de luchthavenbrandweer.

Het paar heeft 24 uur om de taak uit te voeren en schat dat meer dan de helft van de tijd gevlogen wordt en 8-12 uur nodig is om aan de grond te tanken en de douane handling. De reis bedraagt in totaal meer dan 2700 kilometers.

Nicolas en Mike zijn geen onbekende voor wereldrecords en bezit momenteel het Guinness-wereldrecord voor het grootste aantal bezochte vliegvelden in 24 uur, een uitdaging die ze in 2017 hebben voltooid toen ze 87 vliegvelden in een Cessna C172-vliegtuig bezochten. Hun uitdaging is deze keer in een Piper Malibu-vliegtuig dat ongeveer 190 km/u vliegt.