Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

JetCenter Maastricht Airport ‘gefaseerd gasloos’

By 25 maart 2022juli 7th, 2022Duurzaamheid, Nieuws

JetCenter Maastricht Airport heeft sinds deze maand het gasverbruik structureel verminderd. Vorig jaar al installeerde eigenaar John Jansen warmtepompen om het gasverbruik te reduceren. Deze installatie is nu ook ingesteld om te verwarmen, waardoor voor de verwarming van de kantoren geen gas meer nodig is.

Momenteel wordt de Brasserie die in het JetCenter is gevestigd in fasen gerenoveerd. De eerste fase is eind maart afgerond. In de tweede fase wordt het (gas)fornuis vervangen door inductie en het terras volledig vernieuwd.
Met de recent in gebruik genomen luchtwarmtepomp realiseert het JetCenter nu een reductie van 80% op het gasverbruik. Het volgende kwartaal wordt dit 95% door het vervangen van de gasheater en 100% zodra ook het fornuis is vervangen.

Het JetCenter aan de Horsterweg is eigendom van ondernemer John Jansen. Maastricht Aachen Airport huurt het pand en verhuurt dit voor een deel weer aan diverse ondernemers waaronder de Brasserie, agenten en het helikopter onderhoudsbedrijf Aircraft Solutions.

Het JetCenter is het eerste gebouw op de luchthaven dat nagenoeg van ‘het gas af’ is. Voor 2030 verwacht de luchthaven dat alle gebouwen het voorbeeld van het JetCenter volgen en ook geen gas meer verbruiken. Naast het elektrificeren van het materieel en het realiseren van een zonnepark is dit een van de maatregelen om in 2030 net zero te zijn.