Skip to main content

Maastricht Aachen Airport tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is gesloten van 8 mei t/m 30 juni 2023. In deze periode voeren we renovatiewerkzaamheden uit aan onze start- en landingsbaan. Klik hier voor meer informatie.

Maastricht Aachen Airport temporarily closed

Maastricht Aachen Airport will be closed from May 8 to June 30, 2023. During this period, we will be renovating our runway. Click here for more information.

Maastricht Aachen Airport vörubergehend geschlossen

Maastricht Aachen Airport bleibt vom 8. Mai bis 30. Juni 2023 geschlossen. In diesem Zeitraum führen wir Renovierungsarbeiten an unserer Runway durch. Klicken Sie hier für weitere Informationen.

L’aéroport de Maastricht Aachen temporairement fermé

L'aéroport de Maastricht Aix-la-Chapelle sera fermé du 8 mai au 30 juin 2023. Pendant cette période, nous effectuerons des travaux de rénovation sur notre piste. Cliquez ici pour plus d'informations

Ondertekening contract baanrenovatie

By 28 september 2022december 20th, 2022Baanrenovatie nieuws, Geen categorie, Nieuws

Woensdagavond tekenden Hermie Keulen (directeur MAA B&I) en Roelant Veldboer (directeur Dura Vermeer) het contract voor de uitvoering van de baanrenovatie van Maastricht Aachen Airport. Dit vond plaats op de te renoveren start- en landingsbaan van de luchthaven in het bijzijn van Fons Latour (coo Maastricht Aachen Airport) en het projectteam.

Slijtage

De huidige baan is aan vervanging toe vanwege slijtage aan de bovenste laag van het asfalt. Door deze slijtage ontstaat het risico dat kleine deeltjes van de baan loslaten die voor schade kunnen zorgen aan vliegtuigen.

Werkzaamheden

Het huidige asfalt van de start- en landingsbaan wordt verwijderd en vervangen door twee nieuwe asfaltlagen. Daarnaast worden het beton van de zuidelijke baankop en de intersecties tussen baan en taxibaan inclusief fundering vernieuwd. Tenslotte wordt de volledige vliegveldverlichting van de start- en landingsbaan vervangen. De lengte (2.750 meter) en breedte (45 meter) van de baan blijven ongewijzigd.

Hergebruik

Voor dit project worden de opgebroken betonverharding en fundereingen, het gefreesde asfalt, en een deel van de vrijgekomen grond hergebruikt. De overige materialen die vrijkomen uit dit werk, maar die niet direct op MAA hergebruikt worden, krijgen een andere, passende bestemming voor hergebruik.

Tijdelijk gesloten

Maastricht Aachen Airport is van 8 mei tot en met 30 juni 2023 gesloten voor vliegverkeer vanwege de werkzaamheden. Deze periode is gekozen vanwege de voorbereidingen en de weersverwachtingen. De werkzaamheden kunnen niet uitgevoerd worden bij temperaturen onder het vriespunt.